Not bad haha puji diri sendiri pulak.. ni first trial masih byk lg yg kene dibetulkan.. actually coklat tu kene pekat likat lg tp aku ni dah x sbr nk mkn.. terus je angkat, sudahnye jd cair begituuuu
Cara2nya : Ikut turutan 1 - 5
1. 2 biji telur dan 1 1/2 cwn gula - pukul 2 minit
2. 1 cwn susu cair
3. 3/4 cwn tepung dan 1 sk baking pwder dan 1 sk soda bikarbonat dan 3/4 cwn serbuk koko - 4 bhn ni di ayak
4. 1 cwn minyak
5. 1 cwn air panas
loyang di sapu minyak
kukus 50 minit
Coklat (topping)
75 liter susu coklat kotak(air kotak)
2 sudu madu ATAU susu pekat (prefer susu pekat takut2 madu tu akan rasa pahit sikit)
dicairkan secara double boiler SAMPAI PEKAT
curah atas kek masa kek tu dah sejuk
**lagi best kalau guna bekas yg ley wat coklat tu bertakung, nnt dye jd sgt2 moist,
perghhh
0 comments:
Post a Comment